Natuurvriendenhuis Eikhold een erkend leerbedrijf.

Natuurvriendenhuis Eikhold biedt verschillende stageplaatsen aan in de Facilitaire dienstverlening op MBO niveau. Stage lopen bij Natuurvriendenhuis betekent meelopen in een dynamische omgeving waarin groei en innovatie voorop staan. Bij Natuurvriendenhuis Eikhold werken mensen die op vrijwillige basis– zonder uitzondering – enthousiast, klantgericht en gedreven zijn. De informele en transparante sfeer maakt dat iedereen dichtbij is en dat je snel en eenvoudig kan schakelen. Als stagiair(e) zien we je als een volwaardig collega, waar door je extra veel leert.

De verschillende stages

Je hebt het vast wel eens zien staan: BOL en BBL? Het is heel simpel. Het heeft eigenlijk alles te maken met hoeveel dagen je in de week naar school gaat.

BOL is de afkorting voor Beroeps opleidende Leerweg, een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school. Je loopt ook één of meerdere periodes stage. Die met een duur woord beroepspraktijkvorming (BPV) heet.

BBL, Bij Beroepsbegeleidende Leerweg, werk en leer je tegelijk. Naast je echte baan, waarvoor je met een werkgever een arbeidsovereenkomst hebt, ga je 1 of 2 dagen naar Arcus. Het bedrijf waar je werkt moet dan wel een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf zijn.

Maatschappelijke stage

Ruim 3 jaren werkten we al samen met PPL. 2-4 leerlingen volgden op woensdagen een maatschappelijke stage bij NVH Eikhold. De stagiaires bieden ondersteuning in de huishoudelijke dienst, technische dienst en in de tuin.

De groepsstage:

Bij de groepsstage gaat een groep leerlingen van VSO middenbouw of bovenbouw, onder leiding van een docent of onderwijsassistent, stage activiteiten uitvoeren op een locatie in de buurt.

Het doel van de groepsstage is om de leerlingen ervaring te laten opdoen in een bedrijf of instelling, onder begeleiding van een vertrouwd persoon. Zo doen de leerlingen praktijkervaring op buiten de school en zijn ze beter voorbereid op de individuele externe stage die in VSO bovenbouw plaats vindt.

X