Cranenweyer
Wandelen langs het stuwmeer
meer info
Brunssummerheide
Ervaar de natuur en rust!
meer info
Wildpark Gangelt
Europese dieren in een natuurlijke omgeving
meer info

Brunssummerheide

Ervaar natuur en rust

meer info

Wildpark Gangelt

Europese dieren in hun natuurlijke omgeving

Info binnenkort

Nivon heeft 14 wandeltweedaagsen in het hele land die starten en eindigen bij een treinstation. Na de eerste dag overnacht je voor nog geen 20 Euro midden in de natuur in een natuurvriendenhuis. Je neemt zelf je eten mee, de rest staat voor je klaar. Je kunt zelf de wandeltweedaagse lopen, maar je kan ook mee met een groep.

In alle natuurvriendenhuizen staat een bed voor je klaar en je kan gebruik maken van ruime keukens met uitrusting en eetgerei, doucheruimtes, zitgelegenheid, terrassen en tuinen. Bekijk de routekaart en de routebeschrijving met informatie over wat er onderweg te zien is en waar er horeca is. En boek de overnachting in het natuurvriendenhuis.

Wandelen in Zuid Limburg

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard, evenals de bouwwijze van huizen en hoven. Ook de natuur verschilt wezenlijk met de rest van Nederland. Om dit merkwaardige Zuid – Limburgse landschap te ontdekken is een wandeling een zeer geschikte mogelijkheid. Holle wegen tussen weelderig begroeide bermen, overschaduwd door elzenstruiken en hazelaars, voeren door een on-Nederlands heuvelachtig landschap, waarin beekjes sputteren en eeuwenoude kastelen verscholen staan

OV Wandeltweedaagse Limburgs Heuvelland

Waan je in het buitenland in onze eigen Limburgse heuvels. Akkers en weilanden, oude boerderijen, kastelen en mergelgroeves. De volgende dag door stegelkes, langs knotwilgen, doornheggen en over holle wegen. Mooie dorpjes en adembenemende uitzichten.

De eerste dag (18,5 km) van NS-station Spaubeek naar Natuurvriendenhuis Eikhold (in Heerlen). De volgende dag (18,5 km) naar NS-station Schin op Geul.

X