Cranenweyer
Wandelen langs het stuwmeer
meer info
Brunssumerheide
Ervaar de natuur en rust!
meer info
Wildpark Gangelt
Europese dieren in een natuurlijke omgeving
meer info

Brunsummerheide

Ervaar natuur en rust

meer info

Wildpark Gangelt

Europese dieren in hun natuurlijke omgeving

Info binnenkort

Wandelen in Zuid Limburg

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard, evenals de bouwwijze van huizen en hoven. Ook de natuur verschilt wezenlijk met de rest van Nederland. Om dit merkwaardige Zuid – Limburgse landschap te ontdekken is een wandeling een zeer geschikte mogelijkheid. Holle wegen tussen weelderig begroeide bermen, overschaduwd door elzenstruiken en hazelaars, voeren door een on-Nederlands heuvelachtig landschap, waarin beekjes sputteren en eeuwenoude kastelen verscholen staan

OV Wandeltweedaagse Limburgs Heuvelland

Waan je in het buitenland in onze eigen Limburgse heuvels. Akkers en weilanden, oude boerderijen, kastelen en mergelgroeves. De volgende dag door stegelkes, langs knotwilgen, doornheggen en over holle wegen. Mooie dorpjes en adembenemende uitzichten.

De eerste dag (18,5 km) van NS-station Spaubeek naar Natuurvriendenhuis Eikhold (in Heerlen). De volgende dag (18,5 km) naar NS-station Schin op Geul.